You are currently viewing Terveellinen raakasuklaa

Terveellinen raakasuklaa

Raakasuklaan valmistaminen on mukavaa ja luovaa puuhaa. Raakasuklaa on todellinen terveyspommi, eikä sen napostelusta tarvitse kokea huonoa omaatuntoa.

Yhdestä annoksesta riittää pitkäksi aikaa (jos riittää!?). Eri makujen vivahteilla voi leikkiä loputtomiin. Tätä kannattaa olla aina valmiina, sekä sen terveysvaikutusten takia, sekä makeanhimoa taltuttamaan.

1 dl kookosöljyä
1,5 dl raakakaakaovoita
1,5 dl raakakaakaojauhetta
1–1,5 dl mantelijauhoja
1 tl luomuvaniljauutetta tai ¼ tl jauhettua vaniljaa
10–30 tippaa stevia- uutetta
1/8 tl puhdistamatonta merisuolaa tai ruususuolaa

Mausteeksi oman maun mukaan: pala tuoretta inkivääriä tai raastettua appelsiinin kuorta, kuivattuja luumuja tai marjoja pieneksi pilkottuna, pähkinää ym.

Voit käyttää myös Lucuma-jauhetta maustamaan ja tuomaan suklaaseen lisää pehmeyttä ja kermaisuutta. Lucuma- jauhe sisältää vain vähän sokereita, sillä on erittäin matala glykeeminen indeksi ja se ei nosta verensokeria. Lucumassa on myös A- ja B-vitamiinia sekä beetakaroteenia ja rautaa, joten se on oikein hyvä ja luonnollinen vaihtoehto makeuttajaksi.

Mittaa kookosöljy metalliseen tai lasiseen kulhoon ja sulata se vesihauteessa nestemäiseksi. Vaihda lämpöhauteen vettä lämpimämmäksi tarvittaessa ja lisää kookosöljyn sekaan kaakaovoi. Sekoittele kunnes kaakaovoi on sulanut ja sekoittunut kookosöljyyn täysin.

Lisää kaakaojauhe ja muut kuivat aineet.

Lisää lopuksi makeutusaine pienissä erissä ja säädä suklaan makeusaste sopivaksi maistelemalla.

Ripottele valitsemiasi mausteita tasaisesti vuoan/muottien pohjalle.

Kaada löysä suklaaseos ohuelti vuoan/muottien pohjalle siten että mausteet juuri ja juuri peittyy. Laita jääkaappiin jähmettymään.