
Taikina:
6 dl kauramaitoa (tai vettä)
3 dl kaurajauhoja
3 rkl psylliumia
1/2 pkt hiivaa
7 dl gluteenitonta jauhoseosta
3/4 dl makeutusjauhetta (esim. Stevia tai Hermesetas)
50 g leivontamargariinia
1 rkl kardemummaa
Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää keskenään sekoitetut kardemumma, psyllium ja makeutusaine nesteeseen. Sekoita ja vaivaa jauhot sekaan, lisää lopussa margariini.
Laita taikinavati lämpimällä vedellä täytettyyn tiskialtaaseen nousemaan puoleksi tunniksi. Vaivaa taikinaa ennen kuin kaulit sen isoksi levyksi.
Sulata 200 g Leivontamargariinia ja levitä se pullasudilla taikinalevylle. Ripottele reilusti kanelia, vaniljajauhetta ja makeutusjauhetta pullalevyn päälle ja kääri se pötköksi.
Leikkaa rulla palasiin ja painele pienesti keskeltä. Siirrä kohoamaan leivinpaperin päälle, ohuen liinan alle. Paista 200 C n. 10 -20 min, kunnes ne ovat kypsiä ja kauniin värisiä.