You are currently viewing Paahdetut maustemantelit

Paahdetut maustemantelit

Monelle kenties Tallinnan tuliaisena tutut maustemantelit on helppo ja nopea herkku kotonakin tehtäväksi. Samaa reseptiä voi kokeilla myös erilaisilla pähkinöillä.

200 g kuorittuja manteleita
1 kananmunan valkuainen
ripaus suolaa
0,5 dl karppisokeria tai kidemäistä makeutusainetta
2 tl kanelia
1 tl kardemummaa
0,5 tl neilikkaa

Sekoita ihan pikku ripaus suolaa valkuaisen joukkoon, jotta se notkistuu ja lisää siihen mausteet ja mantelit. Kaada seos leivinpaperin päälle ja laita pelti uuniin. Paista manteleita uunissa 10-15 minuuttia.

Sekoita manteleita muutaman kerran paistamisen aikana. Ota pelti uunista ja anna manteleiden kuivahtaa huoneenlämmössä.

Näistä saa ihanan tuliaisen, kun käärii nättiin paperitötteröön tai pussiin. 🙂