Tarvitset:
Pohja:
1 täysjyvänäkkileipä
3 dl pähkinöitä
2 rkl kaakaojauhetta
1 rkl hunajaa
2 rkl kookosöljyä
Juustokakku:
1 purkki kevyt kermaa
200 g kevyt tuorejuustoa (maustamaton)
10 kpl liivatelehteä
Appelsiinikiille:
4,5 dl appelsiinimehua
2 tl sitruunaesanssia
0,5 dl sitruunamehua
- Leikkaa irtopohjavuokaan sopivat palat leivinpaperista ja kiinnitä ne vuokaan esim teippiä apuna käyttäen.
- Muussaa näkkileipä, pähkinät, kaakaojauhe, hunaja ja kookosöljy tehosekoittimessa tasaiseksi mössöksi ja painele se irtopohjavuoan pohjalle kiinteäksi.
- Laita 4 liivatelehteä likoamaan kylmään veteen noin viideksi minuutiksi.
- Vaahdota kerma tiukaksi vaahdoksi ja sekoita siihen tuorejuusto.
- Kiehauta 0,5 dl appelsiinimehua kattilassa ja hetken jäähdyttämisen jälkeen lisää siihen liivatelehdet, joista ylimääräinen vesi on puristettu pois. Lisää myös 1 tl sitruunaesanssia.
- Sekoita appelsiiniliivateliemi ja juustokermavaahto keskenään ja laita se irtopohjavuokaan murupohjan päälle. Nosta kakku kylmään vetäytymään.
- Laita kiillettä varten likoamaan 6 liivatelehteä kylmään veteen noin viideksi minuutiksi ja kiehauta 4,5 dl appelsiinimehua kattilassa. Mehun jäähdyttyä hiukan lisää siihen liivatteet joista ylimääräinen vesi on puristettu pois. Sekoita hyvin ja lisää 1 tl sitruunaesanssia ja sitruunamehu. Voit maustaa kiillettä raastetulla sitruunankuorella tms. jos haluat.
- Kaada kiille kakun päälle ja nosta kylmään muutamaksi tunniksi.
Irroita ja koristele halusi mukaan.