You are currently viewing Appelsiinijuustokakku

Appelsiinijuustokakku

Tarvitset:

Pohja:
1 täysjyvänäkkileipä
3 dl pähkinöitä
2 rkl kaakaojauhetta
1 rkl hunajaa
2 rkl kookosöljyä

Juustokakku:
1 purkki kevyt kermaa
200 g kevyt tuorejuustoa (maustamaton)
10 kpl liivatelehteä

Appelsiinikiille:
4,5 dl appelsiinimehua
2 tl sitruunaesanssia
0,5 dl sitruunamehua

  1. Leikkaa irtopohjavuokaan sopivat palat leivinpaperista ja kiinnitä ne vuokaan esim teippiä apuna käyttäen.
  2. Muussaa näkkileipä, pähkinät, kaakaojauhe, hunaja ja kookosöljy tehosekoittimessa tasaiseksi mössöksi ja painele se irtopohjavuoan pohjalle kiinteäksi.
  3. Laita 4 liivatelehteä likoamaan kylmään veteen noin viideksi minuutiksi.
  4. Vaahdota kerma tiukaksi vaahdoksi ja sekoita siihen tuorejuusto.
  5. Kiehauta 0,5 dl appelsiinimehua kattilassa ja hetken jäähdyttämisen jälkeen lisää siihen liivatelehdet, joista ylimääräinen vesi on puristettu pois. Lisää myös 1 tl sitruunaesanssia.
  6. Sekoita appelsiiniliivateliemi ja juustokermavaahto keskenään ja laita se irtopohjavuokaan murupohjan päälle. Nosta kakku kylmään vetäytymään.
  7. Laita kiillettä varten likoamaan 6 liivatelehteä kylmään veteen noin viideksi minuutiksi ja kiehauta 4,5 dl appelsiinimehua kattilassa. Mehun jäähdyttyä hiukan lisää siihen liivatteet joista ylimääräinen vesi on puristettu pois. Sekoita hyvin ja lisää 1 tl sitruunaesanssia ja sitruunamehu. Voit maustaa kiillettä raastetulla sitruunankuorella tms. jos haluat.
  8. Kaada kiille kakun päälle ja nosta kylmään muutamaksi tunniksi.
    Irroita ja koristele halusi mukaan.