Olen Päivi Niemi, 51- vuotias Terapeutti, Työnohjaaja, Seksuaalineuvoja ja kouluttaja Tampereelta. 38- vuotiaaksi asti laihduttaneena löysin vihdoin oikean kokoni. Se ei ehkä ole BMI- indeksin mukainen ihannepaino, mutta se on minun kokoiseni ja näköiseni keho ja olemus, jossa minun on hyvä olla ja elää.

Omakohtaisen kokemuksen myötä, vuosia kestäneen jojoilun jälkeen löysin terapeutiksi opiskellessani aivan uusia lähestymiskeinoja painonhallintaan. Tiesin kyllä, miten syödä ja liikkua, mutta en pystynyt, osannut ja jaksanut valitsemaani elämäntapaa. Ymmärsin, että mielen pitää muuttua, että homma onnistuu. Kun löysin itseäni oikeasti auttaneet keinot, aloin jakaa niitä pienessä Psykologisen painonhallinnan pioneeriryhmässä. Se oli lähipiirin ystävistä koottu porukka, jotka kamppailivat samojen asioiden kanssa, joita olin itse käynyt läpi. Ihmiset olivat innoissaan uusista oivalluksista ja tavoista, jotka toimivat. Totesimme, että kun ”mieli muuttuu- kaikki muuttu” ja sain rohkaisua tehdä Psykologinen Painonhallinta Prosessi®- konseptin muidenkin avuksi.

 

 

Nyt jo pitkään itsestä huolenpitämisestä on muodostunut peruselämäntapa ja jopa intohimo. Elämä on ihana lahja ja suurin osa sen ihanuudesta on ihan omien valintojen päässä! Siitäkin huolimatta, että ”elämä on” ja sekä kehon, että mielen kannalta elämä tuo vastaan tunteiden koko kirjon, onnistumisen kokemuksista ja iloista aina suruun, pelkoon vihaan ja jopa traumoihin saakka. Välillä tarvitsemme tukea vaikeiden tunteiden ja piintyneiden ajatusmallien kanssa, sekä kehon, että mielen kuormittuessa stressistä ja elämän tapahtumista.
Työkseni otan terapia-, työnohjaus- ja seksuaalineuvonnan asiakkaita sekä Tampereen että Helsingin vastaanotolla. Käyn myös kouluttamassa terapeuttisista teemoista ja kirjoittamieni kirjojen otsikoilla ympäri Suomen. Naisten päiviä, vanhempain iltoja ja hyvinvoinnin teematilaisuuksia on tullut vuosien aikana satoja, kilometrejä satoja tuhansia. Ja edelleen rakastan työtäni. Ihmisten kohtaaminen, rohkaisun jakaminen ja kanssamatkaaminen on kaikissa eri työmuodoissani se juttu, joka pitää liikkeellä.