You are currently viewing Käden ulottuvilla oleva on helppo valita

Käden ulottuvilla oleva on helppo valita

  • Artikkelin kategoria:Kirjoituksia

Kuinka helppoa tai hankalaa hyvän valitseminen arjessa on?

Osan siitä voit päättää ainakin itse. Jos sinulla on halu vähentää esimerkiksi sohvalla istumista, TV:n katselua ja haluaisit vaikka liikkua vähän enemmän, se ei tapahdu itsestään. Kaukosäätimestä on ihan omalla pienellä sormella painettava ”sulje”- nappulaa ja tahdon voimalla on nostettava itsensä liikkeelle. Mutta miten helposti ja käden ulottuvilla siitä seuraavat pisteet ovat. Otatko ohi kulkiessasi kourallisen irtokarkkeja pöydällä olevasta kulhosta, samalla kun mietit että minkähän kaapin perällä juuri ne lenkkarit ovat, joista ei tule rakkoa. Entä missä on varta vasten ostetut uudet kuulokkeet… ehkä käsilaukussa, joka on autossa tai niin sotkuinen, että hermo menee jo pelkästä ajatuksesta alkaa kaivelemaan sitä?

On tutkittu, että jos idean saatuasi välineet mitkä tarvitsisit jonkun asian toteuttamiseen ovat 20 sekunnin aikaikkunan sisällä, helposti saatavilla, asiaan on huomattavasti helpompi tarttua ja se tulee tehtyä. Jos esimerkiksi siivouspäivänä imuri on romukasan alla piilossa, kaapissa, jonka edessä on vuoren kokoinen kasa kenkiä, on ymmärrettävää, että tekee helposti mieli todeta, että joku muu kuin juuri tämä päivä on oikein hyvä imuroimiselle. Imurin pitäisi siis olla alle 20 sekunnin päästä siitä kun alat ajatella imurointia, kädessäsi.

Urheiluvaatteiden ja kenkien tulisi olla oikeasti mukavia pukea ja pitää. Niiden päälle pistäminen voisi olla motivoiva, inspiroiva ja hyvältä tuntuva toimitus. Liian usein urheiluvaatteiksi päätyvät liian suuret, liian pienet tai muuten vaan käyttämättä jääneet vaatteet. Entä jos sijoittaisi yksiin tai kaksiin kunnollisiin, oikeasti mieluisiin urheiluvaatteisiin? Niin, että niiden pukeminen päälle olisi jo palkinto vaivan näöstä. Saati sitten se, että saa lähdettyä sinne ulos tai salille.

Kenkien tulee myös olla oikeasti sopivat ja mukavat. Eikä haittaa vaikka ne olisi mukavan väriset ja sävysävyyn muiden asusteiden kanssa, tulisi siitäkin hyvä mieli ?

Itse olen jo pitkään pitänyt tapana sijoittaa kaksiin- kolmiin kauniisiin ja mukavilta tuntuviin liikuntavaatteisiin. Kun yhdetä ovat pesussa, se ei riitä verukkeeksi siirtää sen päivän ulkoilua toiselle päivälle, kunnes pyykit on pesty. Aina on yksi setti valmiina ulkoilemaan.

Tykkään kuunnella lenkillä musiikkia tai äänikirjoja. Jo vuosia sitten huomasin, että kuulokkeiden piuhojen selviämisessä, kun sen tekee joka päivä, joskus pari kolmekin kertaa, menee yllättävän paljon aikaa! Sitten päätin, että kuulokkeiden tarvitsee olla niin hyvät ja toimivat, että niistä tulee hyvä mieli ja ne edesauttavat lenkille tai salille lähtöä. Sijoitin hyviin langattomiin kuulokkeisiin, josta lenkin aikainen musiikki tai äänikirja kuuluu hyvin ja ilman hermojen menettämistä. En ole katunut hetkeäkään. Hyvän ja jännittävän kohdan ollessa meneillään kävelylenkillä, ei malta lopettaa. On mentävä vielä korttelin väli tai seuraavan mutkan taa, että saa tietää miten tarina etenee!

Samoin herkkujen kanssa. Ne syötävät mitkä ovat käden ulottuvilla, helposti ja vaivaa näkemättä otettavasti, saattavat löytää tiensä suuhusi, melkein huomaamatta. Jos sen sijaan säilytät herkkuja (jos sellaisia ollenkaan tarvitsee säilyttää kotona?!) kaapin ylimmällä hyllyllä, muiden purkkien takana, ei niitä tule joka hetki hamuttua. Ei ainakaan huomaamatta ja ohi kulkiessa. Entä jos näkyvillä, käden ulottuvilla ja silmän ilona olisikin pursuava hedelmäkori ja siinä heti vieressä hedelmäveitsi valmiina? Kokeilemisen arvoinen vinkki!